english

Miszlivetz Ferenc-Takács Laura: Képes könyv Kőszeg KRAFT

Miszlivetz Ferenc-Takács Laura: Képes könyv Kőszeg KRAFT

Megjelent!

A kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetét főigazgatóként vezető professzor Miszlivetz Ferenc elképzelései alapján jött létre a „Kreatív város, fenntartható vidék – Kőszeg város példáján” (KRAFT)-koncepció, amelynek programszerű kidolgozása a Magyar Kormány támogatásával 2012-ben indult el. Kőszeg ugyanis az iskolák és a történelmi műemlékek városa, amelynek földrajzi helyzete, egységes épített öröksége, páratlan történelmi és polgári hagyományai, illetve iskolavárosi múltja alkalmassá teszik arra, hogy új típusú tudásközponttá váljon.


A hosszú évek munkájának gyümölcsei beérni látszanak: elkészült az elmúlt évek, és a várható jövőbeni fejlesztéseket bemutató Képeskönyv. A könyv nemcsak a beruházások katalógusszerű felsorolása, hanem egy olyan kiadvány, amely lapjain keresztül elénk varázsolja a felújított terekből áradó hangulatot. A könyv időzítése sem véletlen, a decemberi megjelenés tulajdonképpen az Intézet karácsonyi ajándéka minden érdeklődő számára.


„A Festetics-palota műemléki helyreállítása a méltatlan állapotából egy fejlődő oktatási és kulturális életbe repíti azt, aki falai közé belép. Míg a Szemző-ház a maga helyreállított polgári eleganciájával minőségi és tiszta szellemi műhelynek teremtett helyet. Az épületek közül is kiemelkedő az ódon Öreg Zwinger középkori bástyája belső tereinek innovatív, modernista átalakulása. Ugyanakkor a Sgraffitós-ház – mint a város ékszerdoboza – restaurált homlokzatával és tetőterének új hasznosításával teljességgel megújult. De itt említendő a Bencés Rendház impozáns épülete, amely a felújításnak köszönhetően újra a történelmi belváros emblematikus épületévé vált.


A történelmi örökség romos építészeti maradványai fokozatosan újjáépülnek, tudományos, kulturális emlékei újjászületnek. A folyamat elkezdődött, a fejlesztések újabb és újabb terek, épületek újjászületését hozzák magukkal és ezzel együtt magát az embert, az újraéledő közösségeket. Kőszeg a Beszélő Házak városa lesz.” (Részlet a könyv fülszövegéből)


A Képes köny KRAFT Kőszeg könyvet méltató írásokat alul találják:


Fejérdy Tamás: A Kőszeg KRAFT Képes könyv
Rechnitzer János: Él a hely szelleme
Várható megjelenés: 2020. december 10.


ISBN: 978-615-5742-27-9


176 oldal


Eredeti ár: 7.990 Ft
Kedvezményes ár: 6.500 Ft


 


A könyv megvásárolható az alábbi LINKEN. A postaköltség a vevőt terheli.


A könyv elérhető a Prospero Internetes Könyváruházban is, a következő linken: https://www.prosperod.hu/katalogus/

2020. December 14. 08:46

Elérhetőségek

Pannon Egyetem - Kőszeg Kampusz

E-mail: info@pek.uni-pannon.hu
Telefon: 06 94 200 535
Cím: 9730 Kőszeg, Chernel u. 14.

Nyitvatartás:

Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 8.00 - 16.00
Szerda: 8.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00
Péntek: 8.00 - 13.30

Kampusz

Kőszeg: Ahol multidiszciplináris látásmód uralkodik, ahol a kritikai gondolkodást tanítják és ahol a múlt és a jövő találkozik.
A kampusz Nyugat-Magyarországon, Kőszeg szívében fekszik. A történelmi kisváros hangulatos, páratlan környezete kiváló lehetőséget biztosít a minőségi tudás elsajátításához.

A Kőszegi Kampusz nem csak értékes diplomát kínál, hanem azt is lehetővé teszi, hogy a hallgatók vezető kutatók irányításával élvonalbeli kutatásokban vegyenek részt: a hallgatóink abban a kiváltságos helyzetben vannak, hogy az Egyetem és a Kampusz mellett a közelmúltban alapított „Instute of Advanced Studies Kőszeg” (iASK) kutatóintézet munkájában is részt vegyenek. 

Kőszeg: A jövő itt kezdődik.