english

Fejérdy Tamás a Pannon Egyetem címzetes egyetemi tanára lett

Fejérdy Tamás a Pannon Egyetem címzetes egyetemi tanára lett

Fejérdy Tamás építészt az FTI-iASK kutatóját, az ICOMOS volt elnöke címzetes egyetemi tanári címet kapott 2019. június 28-án, pénteken.

Az avatáson a Pannon Egyetem rektor-helyettese, Dr. Vonderviszt Ferenc az alábbiakban méltatta az FTI-iASK munkatársát.


“Fejérdy Tamás Építészmérnöki diplomáját 1970-ben a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte, ahol később Műemlékvédelmi szakmérnöki diplomát és Egyetemi doktori címet kapott. A magyar műemlékvédelem központi intézményének munkatársa, majd vezetője lett. Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság alelnöke volt, jelenleg tiszteletbeli tagja. Számos nemzetközi és hazai tanácskozás, konferencia szervezője és résztvevője. Nemzetközi szakértői és tanácsadói tevekénysége mellett oktatói, kutatói és publikációs munka is fűződik a nevéhez. 2003-ban Magyarország képviseletében az UNESCO Világörökségi Bizottság soros elnöke. Tanít a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, és a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemen. Számtalan szakmai elismerés és kitüntetés büszke tulajdonosa.”


Szívből gratulálunk Fejérdy Tamás professzornak!

2019. Július 02. 13:17

Elérhetőségek

Pannon Egyetem - Kőszeg Kampusz

E-mail: info@pek.uni-pannon.hu
Telefon: 06 94 200 535
Cím: 9730 Kőszeg, Chernel u. 14.

Nyitvatartás:

Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 8.00 - 16.00
Szerda: 8.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00
Péntek: 8.00 - 13.30

Kampusz

Kőszeg: Ahol multidiszciplináris látásmód uralkodik, ahol a kritikai gondolkodást tanítják és ahol a múlt és a jövő találkozik.
A kampusz Nyugat-Magyarországon, Kőszeg szívében fekszik. A történelmi kisváros hangulatos, páratlan környezete kiváló lehetőséget biztosít a minőségi tudás elsajátításához.

A Kőszegi Kampusz nem csak értékes diplomát kínál, hanem azt is lehetővé teszi, hogy a hallgatók vezető kutatók irányításával élvonalbeli kutatásokban vegyenek részt: a hallgatóink abban a kiváltságos helyzetben vannak, hogy az Egyetem és a Kampusz mellett a közelmúltban alapított „Instute of Advanced Studies Kőszeg” (iASK) kutatóintézet munkájában is részt vegyenek. 

Kőszeg: A jövő itt kezdődik.